Депутатът от Атака Павел Шопов напусна залата на парламента, след като

...
Коментари Харесай

Цирк в парламента заради маската на Павел Шопов от ``Атака`` |

Депутатът от " Атака " Павел Шопов напусна залата на Народното събрание, откакто беше отхвърлен за едно съвещание поради възпрепятстване на естествената работа на НС.

Той е и с наложена дисциплинарна мярка " неодобрение ". Целият скандал беше предизвикан от отхвърли на Шопов да носи защитна маска в пленарната зала.

Първоначално заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов прикани депутата от " Атака " да напусне пленарната зала.

Шопов обаче отхвърли както да си постави маска, по този начин и да напусне залата. Квесторите, които бяха помолени да се намесят, не съумяха да го изведат.

Лично аз се обадих на РЗИ-София. Чакаме всеки миг да дойдат, да ви създадат констативен протокол - акт, обърна се Симеонов към Шопов.

По гледище на " Българска социалистическа партия за България "  депутатът от " Атака " получи опция да се изкаже.

Той съобщи, че има избрана процедура, по която се постановат санкции, и назова Валери Симеонов " неплатежоспособен и нелегитимен заместник-председател на Народното събрание ".

След тези думи Симеонов му лиши думата и го прикани да освободи трибуната, само че Шопов продължи изявлението си и по тази причина му беше наложена дисциплинарната мярка - премахване за едно съвещание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР